Sunt reale reducerile de Black Friday?

Cum romanul este sceptic de fel, o buna parte dintre noi afirma ca reducerile de Black Friday sunt doar o modalitate ascunsa ca magazinele online sa vanda mai mult, fara ca preturile sa fie intr-adevar micsorate. Dar care este adevarul? Sunt sau nu reale reducerile de Black Friday? Reducerile de Black Friday sunt reale, doar ca nu toate produsele beneficiaza de reduceri, ci doar unele dintre ele, in functie de stocul magazinelor, de diversitatea produselor si de pretul pietei.

Sunt unele magazine care cresc pretul anumitor produse in ultimele saptamani dinainte de Black Friday, ca apoi sa spuna ca produsele sunt la reducere, insa majoritatea magazinelor chiar ofera reduceri reale de Black friday.

Black Friday a fost creat initial in ideea de a reactualiza stocurile cu produse noi, cele vechi fiind date la pret mic ca si lichidare de stoc.

    1. Cand se tine Black Friday?

Black Friday a luat nastere in Statele Unite si in mod normal se tine in ultima Vineri din luna noiembrie. Datorita faptului ca acest eveniment a avut un mare succes in randul magazinelor, multe tari au adoptat acest eveniment. Nu exista o data anume in Romania cand se tine Black Friday, ci efectiv se stabileste de la an la an de catre fiecare magazin in parte. De exemplu, anul acesta Black Friday la eMag se tine pe 12 noiembrie.

      1. Ce produse se merita sa cumparam de Black Friday?

Desi majoritatea produselor beneficiaza de reduceri in aceasta perioada, cel mai mult se remarca electrocasnicele si televizoarele. Si telefoanele vin cu reduceri, insa acestea sunt destul de mici, mai ales daca este vorba de branduri consacrate precum ultimul model de telefon de la Apple sau Samsung.

Are rost sa asteptam Black Friday pentru un produs pe care l-am luat in vizor de ceva vreme? Totul tine de noroc, fiindca nu toate produsele vor avea pret redus de Black Friday, ci doar cele care considera magazinele ca pot intra la reducere.